Gast aan tafel voor de feestdagen – vraag en aanbod

Het forumbeheer heeft op verzoek van het bestuur in oprichting twee nieuwe boards toegevoegd aan het forum: “Gast aan tafel – aanbod” en “Gast aan tafel – vraag“. De bedoeling is om een of meerdere plekjes aan tafel aan te bieden aan mensen die alleen zijn met de feestdagen of aan mensen die nog nooit een feestdag hebben meegemaakt en een mogelijkheid bieden voor die mensen om te zoeken naar een gezin waar ze op een gezellige manier de feestdag kunnen meevieren. Rosh Hashanah, het joods nieuwjaar staat al voor de deur!

Er zijn vele manieren om de feestdagen te vieren uiteraard, van seculier via traditioneel tot orthodox, dus het is handig als mensen ook aangeven wat hun verwachtingspatroon en/of aanbod is. Leden kunnen dit onderling regelen via de persoonlijke berichten (PB) functie van het forum maar de Vereniging wil graag een platform bieden wat het makkelijker maakt om met elkaar af te spreken. Met de feestdagen is het een mitswe (goede daad) om een gast aan tafel te hebben natuurlijk maar het is ook een geweldige manier om joods cultureel erfgoed uit te dragen.

Viert u de feestdagen en heeft u een plekje (of meerdere plekjes) over aan tafel? Geef hier aan welke feestdag u viert, hoeveel gasten u kunt verwelkomen en hoe u de feestdag viert: seculier, traditioneel/masorti, religieus/orthodox. Geef ook aan of de uitnodiging alleen voor Chanah-leden is of dat u iedereen welkom heet. Bespreek uitnodiging inhoudelijk alleen via de persoonlijke berichten functie en geef even aan als de uitnodiging vol of niet meer geldig is.

Viert u de feestdagen maar bent u alleen of weet u niet hoe dat moet? Wilt u gewoon eens een viering in de huiselijke sfeer meemaken? Geef hier aan welke feestdag u wilt vieren, met hoeveel gasten u wilt komen en hoe u de feestdag denkt te vieren: seculier, traditioneel/masorti, religieus/orthodox. Bespreek uitnodiging inhoudelijk alleen via de persoonlijke berichten functie en geef even aan als verzoek reeds beantwoord is of niet meer geldig is.

Houdt details zoals adressen en tijden a.u.b. in de persoonlijke berichten, dit ter bescherming van uw privacy en die van uw gasten. Waar nodig, zal het forumbeheer assisteren/ingrijpen door berichten te anonimiseren.

0Shares